Smak dzieciństwa – ryż z truskawkami

Smak dzieciństwa – ryż z truskawkami

Bo kto powiedział, że na obiad nie można zjeść czegoś słodkiego?

Składniki (na 2 porcje)

- ½ szklanki ryżu

- 1 szklanka mleka

- 1 cukier waniliowy

- 3 łyżki cukru

- 200g truskawek

-100ml jogurtu naturalnego (opcjonalnie)

 Link Link Link

Mleko zagotowujemy razem z cukrami. Kiedy będzie już gorące dodajemy ryż i gotujemy. Kiedy całość zgęstnieje zdejmujemy z gazu i chowamy pod kołdrę, aż spokojnie dojdzie (babcine metody najlepsze!). Truskawki miksujemy razem z jogurtem. Jeśli bardzo lubimy słodycze to można tutaj też dosypać cukru. Nakładamy ryż i polewamy go koktajlem truskawkowym.

 

Podobne:


http://www.bookcrossing.com/mybookshelf/laptok


http://forum.liceum36.pl/profile.php?mode=viewprofile&u=52228


http://www.youlicense.com/UserDetails.aspx?User=bennn


http://forum.gammo.pl/member.php/29231-adwww?vmid=2819