Meksykańskie guacamole

Meksykańskie guacamole

Meksykańskie guacamole

Pyszna pasta, która idealnie nadaje się do kanapek, burgerów, tortilli czy chipsów.

Składniki:

- 1 dojrzałe awokado

- sok z ½ limonki

- ½ małej czerwonej cebuli

- ½ czerwonego chilli

- garść świeżej kolendry

- sól

tak tak tak

Awokado obieramy i razem z sokiem z limonki rozdrabniamy widelcem. Drobno siekamy pozostałe składniki i mieszamy razem. Do przechowywania warto zachować pestkę z awokado. Wkładamy je na wierzch, co sprawi, że awokado pozostanie dłużej zielone i świeże. Możemy też przekładając pastę do pojemnika dokładnie ją ugnieść i zalać niewielką ilością wody. Też pomaga to w utrzymaniu świeżości, tylko przed każdym jedzeniem trzeba wodę najpierw wylać ;)

Zobacz:


http://auto-diversen.tweedehands.net/overige-onderdelen/pumpe-duese-siemens-vdo-03g130073s.html


http://bennn.bloblo.pl/


http://beyblade-games.net/index.php?task=profile&id=591770


http://bitcom.com.ua/userinfo.php?uid=70562